Μάθετε περισσότερα – Online Μαθησιακοί Πόροι

Τι είναι οι διαδικτυακοί μαθησιακοί πόροι;

1️⃣ Διατίθενται διαδικτυακά και όχι από έντυπες πηγές.

2️⃣ Είναι ψηφιακό υλικό που χρησιμοποιείται για την υποστήριξη της μαθησιακής διαδικασίας που παρέχεται σε πολλαπλά μοντέλα παροχής.

3️⃣ Πρόκειται για ψηφιακό μαθησιακό περιεχόμενο, υλικό ή/και εργαλεία που διατίθενται διαδικτυακά σε εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικούς.

4️⃣ Μπορεί να είναι έγγραφα HTML, όπως οι στόχοι του μαθήματος ή του κεφαλαίου, σημειώσεις διαλέξεων, εργασίες ή απαντήσεις σε ερωτήσεις του κεφαλαίου. Μπορεί να είναι μαθήματα ήχου ή βίντεο, διαδραστικές ασκήσεις ή εξετάσεις ή έγγραφα που παρέχουν συνδέσμους σε άλλα.

▶️ Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση διαδικτυακών μαθησιακών πόρων;

1️⃣ Ευκολία πρόσβασης

Τα διαδικτυακά εργαλεία είναι μια βολική επιλογή, ειδικά κατά τη διάρκεια τυχόν κλεισίματος ή κλειδώματος.

2️⃣ Διδακτική υποστήριξη

Η δωρεάν πρόσβαση σε μια τεράστια ποικιλία εκπαιδευτικών πόρων μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να δημιουργήσουν ολοκληρωμένα σχέδια μαθημάτων και να μάθουν νέες στρατηγικές διδασκαλίας.

3️⃣ Παρακολούθηση και υποβολή εκθέσεων

Πολλές πλατφόρμες μάθησης διαθέτουν ενσωματωμένους ανιχνευτές προόδου και εργαλεία αναφοράς, καθιστώντας εύκολη την παρακολούθηση και την επικοινωνία της μαθησιακής προόδου.

4️⃣ Ευελιξία

Όσο περισσότεροι διδακτικοί και μαθησιακοί πόροι και εφαρμογές υπάρχουν, τόσο καλύτερα εξοπλισμένοι είναι οι χρήστες για να παρέχουν ή να λαμβάνουν ποιοτική διδασκαλία εικονικά. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να παραμείνουν συνδεδεμένοι μεταξύ τους ανά πάσα στιγμή.

5️⃣ Διαφοροποίηση

Η προσαρμογή των διαδικτυακών μαθημάτων στις ατομικές ανάγκες και η χρήση πολυμέσων που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα των μαθητών μπορεί να διασφαλίσει ότι θα έχουν μια υψηλής ποιότητας μαθησιακή εμπειρία από το σπίτι.

This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use that might be made of the information contained therein.

All rights reserved © Co Art Project 2021 – Powered by Innovation Hive | Designed by swipe up

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο