Η ποικιλομορφία των δωματίων απόδρασης

Μια ποικιλία από δωμάτια διαφυγής καθορίζεται από το πώς οι παίκτες πρέπει να λύσουν τους γρίφους, με ποια σειρά και πόσο περίπλοκη είναι η εξέλιξη του δωματίου. Υπάρχουν γραμμικά και μη γραμμικά δωμάτια διαφυγής.

Τα Linear Escape Rooms έχουν παραγγείλει τη φύση. Αυτά είναι εξαιρετικά για αρχάρι

ους και απαιτούν λιγότερους ανθρώπους, καθώς τα μυστήρια λύνονται ένα προς ένα με κάθε ένδειξη να οδηγεί στην επόμενη απάντηση του παιχνιδιού.

Τα μη γραμμικά δωμάτια διαφυγής απαιτούν περισσότερη προσπάθεια και άτομα λόγω της πολυπλοκότητάς τους, καθώς η σειρά επίλυσης των προκλήσεων δεν καθορίζεται. Ωστόσο, μεγάλες ομάδες μπορούν να χωριστούν σε μικρότερες ομάδες για ταυτόχρονη εργασία στις μικρότερες εργασίες (παζλ) μιας μεγάλης πρόκλησης. Επίσης, αυτά απαιτούν πολλές δοκιμές πριν από την εκτόξευση.

Λοιπόν, τι είδους παζλ υπάρχουν;

Οι παρακάτω τύποι μπορούν να διακριθούν και να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή δωματίων διαφυγής που θα κάνουν έναν παίκτη να σκεφτεί έξω από το κουτί:

 

Πηγή: https://www.starsandstrikes.com/different-types-of-escape-rooms/
Unsplash φωτογραφίες από τους Rayson Tan, Candice Seplow, Eileen Pan, Csongor Schmutc, Gavin Allanwood, Nathalia Segato

 Αυτό το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτή η δημοσίευση αντικατοπτρίζει μόνο τις απόψεις του συγγραφέα και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για       οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο