Μάθετε περισσότερα – Gamification & Storytelling

➡️ Τι είναι η παιχνιδοκεντρική μάθηση;

Είναι ένα περιβάλλον όπου το περιεχόμενο του παιχνιδιού και το παιχνίδι ενισχύουν την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων.

➡️ Τι είναι η παιχνιδοποίηση;

Είναι η εφαρµογή µηχανισµών παιχνιδιών (αυτών που µας κινητοποιούν) σε περιβάλλοντα µη παιχνιδιών, προκειµένου να γίνουν πιο ελκυστικά. Οι μηχανισμοί παιχνιδιών εφαρμόζονται σε ένα περιβάλλον όπου συνήθως δεν ανήκουν για να προκαλέσουν κίνητρα και δέσμευση.

➡️ Ποια είναι τα βασικά στοιχεία ενός μοντέλου παιχνιδοποίησης;

🆙 ΔΡΆΣΗ -> ΑΛΛΑΓΉ -> ΑΝΤΑΜΟΙΒΉ 🏆

➡️ Τι είναι η αφήγηση ιστοριών;

Είναι η διαδραστική τέχνη της χρήσης λέξεων και ενεργειών για την αποκάλυψη των στοιχείων και των εικόνων μιας ιστορίας, ενθαρρύνοντας παράλληλα τη φαντασία του ακροατή.

Για να διασφαλιστεί ότι η μαθησιακή εμπειρία δεν είναι απλώς ευχάριστη, αλλά και σχετική με τους μαθητές, οι τεχνικές αφήγησης πρέπει να ενσωματωθούν στο διαδικτυακό δωμάτιο απόδρασης. Η αφήγηση ιστοριών είναι ένα κρίσιμο μέρος της παιχνιδοποιημένης μάθησης που δημιουργεί πιο ελκυστικό και αξιομνημόνευτο περιεχόμενο, συνδέοντας όλα τα μέρη του δωματίου απόδρασης σε μια γλαφυρή ιστορία. Διάφορα στοιχεία της αφήγησης που επιτρέπουν τη δημιουργία ελκυστικής μαθησιακής εμπειρίας είναι τα ακόλουθα:

1️⃣ Ρεαλιστικές ιστορίες

Ο εκπαιδευόμενος μπορεί να αποκτήσει γνώσεις, να αποκτήσει νέες δεξιότητες και συμπεριφορές ταχύτερα όταν εισάγεται η σύνδεση μεταξύ του μαθησιακού περιεχομένου και πραγματικών πλαισίων και χαρακτήρων.

2️⃣ Αλληλεπίδραση

Η δυνατότητα στον εκπαιδευόμενο να αποφασίσει για τον χαρακτήρα ή να αλληλεπιδράσει με αυτόν με άλλους τρόπους βυθίζει τον εκπαιδευόμενο στη μαθησιακή διαδικασία.

3️⃣ Προκλήσεις

Διατηρούν τον εκπαιδευόμενο δεσμευμένο και γοητευμένο να προχωρήσει στα επόμενα βήματα μέσω της επίλυσης ορισμένων “προβλημάτων”. Ωστόσο, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι προκλήσεις δεν είναι πολύ εύκολες ή πολύ δύσκολες για να αποφευχθεί η αποξένωση.

4️⃣ Σύνδεση

Η ανάμειξη πραγματικών πλαισίων, προκλήσεων, χαρακτήρων και των συναισθημάτων/επιτευγμάτων τους δημιουργεί συναισθηματικό δεσμό μεταξύ του μαθητή και του περιεχομένου που αποκτάται. Βοηθά όχι μόνο στην απομνημόνευση, αλλά και στην ανάκληση του πλαισίου εφαρμογής της γνώσης.

5️⃣ Πολυμέσα

Η ανάμειξη μέσων, όπως βίντεο, εικόνες, αρχεία ήχου, διαφοροποιεί τους εκπαιδευόμενους και αποτρέπει την πλήξη, καθώς υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους ο κάθε εκπαιδευόμενος αποκτά τις πληροφορίες πιο αποτελεσματικά.

This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use that might be made of the information contained therein.

All rights reserved © Co Art Project 2021 – Powered by Innovation Hive | Designed by swipe up

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο