Έργο CO-ART για την υποστήριξη του τομέα CCS για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19

Ο πολιτισμός είναι θεμελιώδης πηγή για την Ευρώπη και συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή της ΕΕ. φέρνει κοντά τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και διαμορφώνει το κοινό τους μέλλον. Σε οικονομικούς όρους, ο τομέας αυτός συνεισφέρει με 4,2% του ΑΕΠ της ΕΕ και δημιουργήθηκαν 7,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. (https://research4committees.blog/2021/03/24/the-situation-of-artists-and-cultural-workers-and-the-post-covid-19-cultural-recovery-in-the-european-union -ανάλυση υποβάθρου/)

Όπως αναφέρει το Τμήμα Πολιτιστικής Δράσης για την Ευρώπη, ο Covid-19 έχει επηρεάσει τον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα, φέρνοντας περισσότερη επισφάλεια και καταστάσεις ανισότητας. Αντιμέτωποι με την εξαθλίωση, πολλοί επαγγελματίες μπορεί να εγκαταλείψουν τον κλάδο και χιλιάδες ιδρύματα μπορεί να κλείσουν. Με αυτά, οι συσσωρευμένες γνώσεις και δεξιότητες θα χάνονταν οριστικά και το πολιτιστικό και δημιουργικό οικοσύστημα θα αποδυναμωνόταν βαθιά.

Αυτή είναι μια διαδικασία που πρέπει να αντιμετωπιστεί και να σταματήσει. Το έργο CO-ART έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, ενισχύοντας τις δεξιότητες των εργαζομένων για νέους στον τομέα CCS. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2022, τα CO-ART Escape Rooms θα έχουν ολοκληρωθεί και, μετά το έργο Transnational Partners Meeting στην Ελλάδα, οι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από αυτά, αποκτώντας νέες δεξιότητες σε επιχειρηματικούς και ψηφιακούς όρους.

Είστε εργαζόμενος CCS ή έχετε κάποιο ενδιαφέρον ή σχέση με αυτόν τον εργασιακό τομέα; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη συνεργασία CO-ART μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω της ενότητας επικοινωνίας του ιστότοπου  https://co-artproject.eu/contact/.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο