Μάθετε περισσότερα – Online Escape Rooms

➡️ Τι είναι ένα online δωμάτιο διαφυγής;

1. Είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί από τους παίκτες να αποδράσουν από την ψηφιακή φυλακή βρίσκοντας στοιχεία και επιλύοντας μια σειρά από προκλήσεις για να ξεκλειδώσουν το δωμάτιο.

2. Πρέπει να έχει συγκεκριµένα µαθησιακά αποτελέσµατα και να εµπλέκει τους χρήστες µέσα σε ένα συγκεκριµένο θέµα.

3. Η έννοιά του είναι βασικά μια οργανωμένη μορφή μάθησης βασισμένης σε προβλήματα που χρησιμοποιεί πτυχές ενός μαθησιακού πλαισίου στο πλαίσιο ενός ελκυστικού σεναρίου ή θέματος. Είναι αποτελεσματικό επειδή μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε θέμα.


➡️ Πώς να σχεδιάσετε τα δικά σας δωμάτια διαφυγής; – βήμα προς βήμα

Κατά το σχεδιασμό ενός ψηφιακού δωματίου απόδρασης πρέπει να ακολουθείται λογική ακολουθία απαντώντας σε τρία βασικά ερωτήματα – “γιατί;”, “τι;” και “πώς;”.

Αυτό επιτρέπει σε έναν σχεδιαστή να δημιουργήσει μια ουσιαστική εμπειρία για τους ανθρώπους ακολουθώντας κάθε βήμα των τριών φάσεων, που αντιπροσωπεύονται από τις ερωτήσεις.


Η ερώτηση “γιατί;” θα διασφαλίσει ότι οι μαθησιακοί στόχοι και τα αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα έχουν οριστεί σωστά, ώστε ένα δωμάτιο απόδρασης να μην είναι απλώς ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, αλλά και μια ουσιαστική μαθησιακή εμπειρία.


Η ερώτηση “τι;” θα επιτρέψει τον προσδιορισμό των θεμάτων και των ιδιαίτερων γνώσεων που είναι απαραίτητες για να επιτύχει ο εκπαιδευόμενος σε ένα μαθησιακό ταξίδι. Απαιτείται σαφής ιστορία για να καταστεί το μαθησιακό περιεχόμενο σχετικό με τους εκπαιδευόμενους.


Η ερώτηση “πώς;” θα διασφαλίσει ότι η μαθησιακή εμπειρία θα είναι καλά δομημένη, εύκολα ακολουθήσιμη και με αλληλουχίες, όπως ακριβώς συμβαίνει στα πραγματικά δωμάτια απόδρασης. Αυτή είναι η κύρια φάση του τεχνικού σχεδιασμού που διασφαλίζει την παιχνιδοποίηση. Είναι σημαντικό ότι περιλαμβάνει τη δοκιμή ως απαραίτητο στοιχείο της διασφάλισης της ποιότητας του ψηφιακού δωματίου διαφυγής.

This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use that might be made of the information contained therein.

All rights reserved © Co Art Project 2021 – Powered by Innovation Hive | Designed by swipe up

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο